Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ



ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στόχος της παράταξης μας είναι να παρουσιαστεί μια ορθολογική τεχνοκρατική πρόταση, σε ότι έχει να κάνει με την οργάνωση των αθλητικών δράσεων. Με ανθρώπινο δυναμικό που να γνωρίζει από αθλητισμό και να θέλει να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό.
Για καλύτερο συντονισμό και μεγαλύτερη αμεσότητα  προτείνεται ο χωρισμός των δράσεων σε ενότητες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Α.  Αρμοδιότητες Τμήματος Λειτουργίας Αθλητικών
Εγκαταστάσεων
1) Επιβλέπει και επιμελείται της κανονικής λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης (κλειστά γυμναστήρια, ανοικτά γυμναστήρια, χώροι άθλησης, κολυμβητήρια κ.λπ.) σύμφωνα με τα εγκεκριμένα ωρολόγια προγράμματα λειτουργίας τους. Συζητώντας και αξιολογώντας την κάθε περίπτωση διαφορετικά.
2) Μεριμνά για την φύλαξη, την καθαριότητα και την ευπρεπή εμφάνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους. Δεν μπορεί να υπάρξει αθλητική εγκατάσταση χωρίς συγκεκριμένη πρόνοια για την καθαριότητα των χώρων.
3) Προσδιορίζει τις ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών και ενημερώνει το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης για την υλοποίηση των σχετικών εργασιών.

4) Ελέγχει και επιμελείται της καλής λειτουργίας των  οργάνων γυμναστικής, των ηχητικών συστημάτων, των  εν γένει φορητών ή σταθερών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στους χώρους άθλησης. Αντικαθίστανται ή συμπληρώνονται άμεσα οποιεσδήποτε φθορές ή ελλείψεις παρουσιαστούν.
5) Προετοιμάζει τις εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή  αθλητικών γεγονότων με την τοποθέτηση και επίβλεψη  λειτουργίας του αντίστοιχου για το κάθε άθλημα και εκδήλωση εξοπλισμού.
6) Προσδιορίζει τις προμήθειες των υλικών που είναι αναγκαία για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και εισηγείται στο αρμόδιο Τμήμα για την προμήθειά τους.
7) Διατηρεί φυσική αποθήκη υλικών και εξοπλισμού και  κατανέμει στους χώρους άθλησης το αναγκαίο υλικό.


Β. Αρμοδιότητες Γραφείου Υγιεινής :
α. Μεριμνά για την εξασφάλιση της υγειονομικής κάλυψης των αθλουμένων στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης και των μελών του προσωπικού, για την αποφυγή ατυχημάτων αλλά και για την αντιμετώπιση καταστάσεων σε περιπτώσεις ατυχημάτων.
β. Φροντίζει για την ύπαρξη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του κατάλληλου εξοπλισμού και μέσων για την άμεση παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους ευρισκόμενους στους χώρους άθλησης.
γ. Μεριμνά για την αποφυγή ατυχημάτων κατά την  ώρα της άθλησης των αθλουμένων στις εγκαταστάσεις.
δ. Μεριμνά για την παροχή πρώτων βοηθειών περίθαλψης και στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών (τραυματισμοί, κακώσεις κ.λπ.).
ε. Μεριμνά για την συλλογή των ιατρικών βεβαιώσεων των αθλουμένων ως προϋπόθεση για την συμμετοχή τους στα αθλητικά προγράμματα και τηρεί σχετικό ιατρικό αρχείο.
στ. Ενημερώνει τους αθλητικούς επιστήμονες για τυχόν ιατρικά προβλήματα των αθλουμένων και συμβάλλει στην κατάρτιση εξειδικευμένων αθλητικών προγραμμάτων που αφορούν στην εκγύμναση ιδιαίτερων αθλητικών πληθυσμών.


Γ. Αρμοδιότητες Τμήματος Αθλητικών Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων
1) Σχεδιάζει, συντάσσει, εισηγείται, παρακολουθεί και αξιολογεί προγράμματα άθλησης για όλους τους πολίτες σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και φορείς του Δήμου.
2) Συντάσσει και εισηγείται τα ωρολόγια προγράμματα λειτουργίας των χώρων άθλησης και του προσωπικού (γυμναστές κ.λπ.).
3) Σχεδιάζει και υλοποιεί υποστηρικτικές ενέργειες για την προώθηση των προγραμμάτων άθλησης σε συνεργασία με το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.
4) Καταρτίζει, εισηγείται και οργανώνει το πρόγραμμα των αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου καθώς και τοπικούς και κεντρικούς φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού.
5) Σχεδιάζει, προτείνει, οργανώνει, υλοποιεί, συμμετέχει σε συνέδρια, επιμορφωτικά προγράμματα, σεμινάρια, τουρνουά και κάθε είδους αθλητικές εκδηλώσεις.
6) Μεριμνά για την κατάρτιση του προϋπολογισμού κάθε προγράμματος και εκδήλωσης, επιμελείται της εφαρμογής του προϋπολογισμού και συντάσσει τους αντίστοιχους απολογισμούς.
7) Επιμελείται της διοργάνωσης υποδοχής, φιλοξενίας και ξενάγησης προσωπικοτήτων, καθώς και αθλητών/ομάδων.
8) Σχεδιάζει, εισηγείται, οργανώνει και αξιοποιεί συνεργασίες με φορείς που προωθούν το αθλητικό πνεύμα και τον υγιή τρόπο ζωής.
9) Φροντίζει για την εκπόνηση και την εφαρμογή χορηγικών προγραμμάτων των εκδηλώσεων.
10) Εισηγείται και μεριμνά για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων για την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας (διαμόρφωση εστιατορίων, κυλικείων, τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων, ενοικίαση εγκαταστάσεων για την οργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων κ.λπ.).

Στόχος για τα επόμενα χρόνια θα είναι ο Δήμος Έδεσσας να χαρακτηρισθεί  αθλητικός Δήμος. 
 Έχοντας δική μας τεχνογνωσία και εμπειρία και με συνεχείς αγώνες για εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, μπορούμε να  δημιουργήσουμε έναν  Δήμο πρότυπο στον αθλητισμό.

Ο Δήμος Έδεσσας πρέπει να ενισχύει και να ενθαρρύνει το σχολικό, το σωματειακό και τον αγωνιστικό αθλητισμό.

Πιστεύουμε πως μια σύγχρονη πόλη οφείλει να παρέχει στους πολίτες δυνατότητες και ευκαιρίες αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους με ενεργητικές δράσεις. Ο αθλητισμός συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προτίμηση όλο και περισσότερων πολιτών, όλων των ηλικιών. Είναι ένα κοινωνικό αγαθό, το οποίο προάγει την ψυχική, πνευματική και σωματική υγεία. Στο δήμο μας λειτουργούν δημοτικά γυμναστήρια, γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα απαξιωμένο κολυμβητήριο, 




ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Δεν αρκούμαστε όμως σε όσες υποδομές έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα, αλλά προσπαθούμε για τη συνεχή βελτίωση των εγκαταστάσεών μας. Στόχος μας θα είναι η δημιουργία και λειτουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, που να καλύπτουν τα περισσότερα αθλήματα και να ικανοποιούν τις ανάγκες άθλησης των συμπολιτών μας.

Εγγυόμαστε την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, με άμεσες διορθωτικές παρεμβάσεις όπου αποδεδειγμένα χρειάζεται.
Θα επαναφέρουμε το ζήτημα της μεταφοράς του Δημοτικού Σταδίου, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και τεχνοκρατική προσέγγιση, από τα στελέχη που διαθέτουμε.
 Δεσμευόμαστε για την άμεση λειτουργία του κολυμβητηρίου με προσπάθειες εξεύρεσης του απαραίτητου προσωπικού και έργα εξοικονόμησης ενέργειας  
Στοχεύουμε σε διαμόρφωση χώρων αθλοπαιδιών και αναψυχής στην περιοχή χίλια πεύκα, σε συνεργασία με το Δασαρχείο, με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς να αλλοιώνεται ο δασικός χαρακτήρας της περιοχής.
Δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών , περιπατητικών , τρεξιματικών,  στον αστικό ιστό της πόλης και στην περιμετρική ανάπτυξη του όρους Βόρας με χαρτογράφηση, σήμανση και συντήρηση αυτών.
Ανάδειξη του αεραθλητικού κέντρου  στους πρόποδες του όρους Βόρας, με παράλληλες προσπάθειες εξεύρεσης κονδυλίων για την βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών και δημιουργίας καινούριων.

Θα προσπαθήσουμε για την βιωσιμότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, με την ανεύρεση οικονομικών πόρων πέραν των προβλεπόμενων.

Θα γίνει προσπάθεια στήριξης όλων των αθλητικών σωματείων από τον Δήμο, σε όλα τα επίπεδα.
 




 Για το δήμο μας ο αθλητισμός δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά αγαθό, που πρέπει απλόχερα να προσφέρουμε στον κάθε πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου