Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ: "ΜΙΑ ΠΑΡΩΔΙΑ" Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΟΤΗ

Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης
Ένας θεσμός που φόβισε την Δημοτική Αρχή
Μάλλον φοβισμένη εμφανίστηκε η πλειοψηφούσα Δημοτική αρχή στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Γελοιοποίησε έναν θεσμό και ….. γελοιοποιήθηκε.
Καλοστημένη θεατρική παράσταση για ένα ρόλο εξελίχτηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.  Πρωταγωνιστής ο Δήμαρχος και κομπάρσοι οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Ο πολίτης που θα αναλάμβανε την θέση αυτή, “εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας”, είχε ως αποστολή, την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων και την αποσυμφόρηση του δημάρχου και άλλων αιρετών οργάνων του δήμου από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών.  Επειδή δε, η λειτουργία του θεσμού, επιβάλλει την τήρηση των αρχών, αμεροληψίας, αντικειμενικότητας, ανεξαρτησίας, διαφάνειας, ίσης μεταχείρισης, προστασίας των προσωπικών δεδομένων, επιείκειας και ταχείας επίλυσης των διαφορών, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ οι διοικούντες τον Δήμο να τον αποδεχτούν.
Παρά τις επίμονες προσπάθειες και υποχωρήσεις της αντιπολίτευσης ως προς τα πρόσωπα, ο δήμαρχος Έδεσσας ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι “δεν υπάρχει δημότης που μπορεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο”!!  Οι δεκαέξι (16) λευκοί ψήφοι (διαμαρτυρία) και στις δύο ψηφοφορίες που ακολούθησαν την εισήγηση του Προέδρου, δείχνει την βούληση της Δημοτικής Αρχής.
Έδειξαν με τον τρόπο τους πως θα επιλύουν τα προβλήματα, όπως κάνουν μέχρι σήμερα, είτε με “ρουσφέτια”, είτε με “υποσχέσεις”, είτε με “αρνητική αποφασιστικότητα”!  Έτσι και αυτόν τον ρόλο (του Συμπαραστάτη), θα πρέπει από αύριο κιόλας να αναλάβει η αντιπολίτευση.
Τέλος ο κ. Φουνταλής αρνήθηκε να συμμετάσχει στην παραπάνω ψηφοφορία και έκατσε στον χώρου του κοινού.
Παρακολουθήστε το 15λεπτο σχετικό βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου